Verhuizen

De oneindige reeks beslissingen

Written by Xaviera

Maareh…wat voor vloer wil je dan? Enne….hoeveel kasten moeten er in je walk in closet komen? Zeg, welk werkblad wil je voor je kookeiland? Vertel, koop je een nieuw bed of neem je de oude mee? En….wanneer koop je een auto en welke dan? Uh…welke dag wil je exact verhuizen?

OMG OMG OMG

Ik word helemaal gek van het nemen van al die beslissingen. Nu weet ik weer waarom ik destijds de grote verbouwing van mijn huidige woning haatte. Nu weet ik weer waarom ik het op een gegeven moment gewoon op heb gegeven en mijn ex daadwerkelijk alles heb laten beslissen: I just stopped caring. Er kwam simpelweg een punt waarop het me geen worst meer kon schelen welke kleur de kastjes in de keuken waren en wat voor blad er in de badkamer bij de wasbak zat.

Maar ja, mijn ex is mijn ex en ik heb straks mijn huis helemaal voor mij alleen, dus de beslissingen kan ik jammer genoeg niet outsourcen. Ik moet er dit keer aan geloven.

Het valt nog mee

Gelukkig hoeft er aan mijn nieuwe woning an sich niet veel te gebeuren. Oké, er moet een muur uit, een keuken in, een vloerbedekking uit, een houten vloer in en er moet vast hier en daar geschilderd worden. Maar het is geen fixer-upper en het meeste ziet er gewoon goed uit.

Maar zelfs dan is de lijst met te nemen beslissingen eindeloos. En elke keer dat ik een beslissing neem, blijkt die beslissing te leiden tot een nieuwe beslissing die genomen moet worden. Een oneindige rij beslissingen waarvan ik in de meeste gevallen helemaal niet weet wat ze op de langere termijn gaan betekenen.

Hellup

Moet ik laminaat of hout? Is een lichte vloer beter of juist niet? Ik wil geen eettafel maar een eetbar-achtige constructie in mijn keuken, word ik daar straks onblij van? Koop ik een golf of een Audi TT of een of andere gezinswagen, hoewel ik geen gezin heb? AAAAAAAAAAAAAH.

Weet je, het zijn allemaal first world problems en dat weet ik zelf ook heus wel. Maar het zijn wel mijn first world problems en ik moet er toch mee zien te dealen. Dus heb je nog tips die me helpen om niet gek te worden of heb jij al fouten gemaakt bij je verhuizing of verbouwing die ik niet hoef te herhalen? Please deel ze met mij.

About the author

Xaviera

Van hartje Utreg, naar Almere. Dat moet avonturen opleveren. Hier deel ik ze.

Leave a Comment

2 Comments

  • Je schrijft dat het je op een gegeven moment niets meer kon schelen bij de vorige verbouwing. Hoe lang duurde het in dagen om die beslissing te nemen? Misschien dat op de kalender noteren, dan heb je een mooie deadline om naar toe te leven en alle keuzestress een beetje te vergeten. Succ6!