Rijden

Gek op parkeren

Written by Xaviera

Nou, ik was even helemaal weg. Ik was er natuurlijk wel, maar voor bezig met dozen halen, dozen vullen, katten uit dozen jagen en dozen stapelen. Dozen zijn momenteel hét thema in mijn leven (ja jaaa, zonder doordenken…puber).

Niet gek ook, want aanstaande vrijdag krijg ik de sleutel van mijn nieuwe huis en dan start het grote overhevelen van die dozen. Uiteraard komt er op enig moment ook een verhuisbedrijf bij kijken. Maar ik wil eigenlijk zelf zoveel mogelijk van de losse spullen richting Almere rijden.

Auto

En daar heb je meteen de eerste plus aan mijn verhuizing: ik heb weer een auto. Want waar je in Utrecht op een wachtlijst terechtkomt om te kunnen parkeren, waarna er vaak alsnog geen plek is. En waar je in Utrecht in een stad vertoeft waar auto’s zo goed als niet welkom zijn. Waar ík in Utrecht helemaal om moet rijden om bij mijn eigen huis te komen, is in Almere parkeren op een paar meter van mijn nieuwe kasteeltje gratis.

Há!

Dus reed ik vorige week richting Delfzijl om daar mijn spiksplinternieuwe pooierbak light op te halen. Ik hoef niemand naar voetbal of ballet te brengen, dus een praktische auto was niet nodig en daarom werd het deze zilveren sportieveling.

V6, 170 pk en rijdt heerlijk. Ook van Delfzijl naar Utrecht. Wat dus echt een reis om de wereld was, wat mij betreft.

Nog heul even

Vrijdagochtend om 10 uur, moet ik in Almere verschijnen voor de laatste inspectie. Daarna zet ik een handtekening (kind wat heb ik de laatste tijd veel handtekeningen gezet) en is het huis dan eindelijk echt van mij. Dan kan ik de eerste dozen in mijn autootje laden en heb ik 2,5e week om de hele boel naar Almere te krijgen.

Maar het eerste wat ik ga doen is gratis parkeren, de 10 stappen naar mijn huis lopen, dan weer terug, rondje om de wijk…en weer gratis parkeren. Gewoon omdat het kan!

About the author

Xaviera

Van hartje Utreg, naar Almere. Dat moet avonturen opleveren. Hier deel ik ze.

Leave a Comment