Huis en haard

Eigen spinnen eerst

Written by Xaviera

Dag 1: AAAAAAAAAAHHHHHHH *rent weg*
Dag 2: OMFG *duikt weg*
Dag 3: HOLY CRAP…WAT IS DAT? *belt 112*
Dag 4: aaaaahhh *wandelt naar een andere kamer*
Dag 5: Hmmmm, dat is een grote *kijkt gebiologeerd en pakt insectenspray*
Dag 6: Hé, die heeft veel vliegen gevangen *kijkt dankbaar*
Dag 7 tegen bezoek: “Ja, die zit hier al een weekje, ze doen niks joh”

In Utrecht had ik weleens een spin in huis. Één keer per jaar had er eentje het lef om door mijn eigendom te wandelen alsof het niks was. Rampzalig voor mijn gemoedsrust, maar achteraf gezien best een prima spin-frequentie.

In mijn nieuw verworven accommodatie is op dag 1 al duidelijk dat spinnen hier de dienst uitmaken. Het huis is dan nog leeg, althans mijn meubels staan er nog niet. In elk klein hoekje zit echter wel een joekel van een spin. JOEKELS zeg ik je.

Ze zijn overal

Wanneer ik ’s ochtends de deur uit probeer te gaan, is de toegang geblokkeerd door een web. Wanneer ik naar buiten wil kijken, is mijn uitzicht geblokkeerd door een monsterspin. Wanneer ik mijn terrasdeur openschuif, valt een spin naar beneden. Wanneer ik door het hof waar ik woon naar de supermarkt loop, zie ik in alle bosjes joekels (JOEKELS zeg ik je) van spinnen zich comfortabel ophouden in hun zelfgesponnen woningen.

The cats say no

“Hoe ga ik hier leven?” Vraag ik me af. Ik vraag het ook aan de katten. We wonen immers samen en dragen deze verantwoordelijkheid dus ook samen. We vergaderen: “Als jullie ze nou opvreten, dan krijgen jullie elke dag een extraatje en speel ik nog vaker met jullie.” We onderhandelen, maar komen er niet uit. We zijn als een kabinetsformatie tussen VVD, CDA, D66 en Christenunie. Maar dan leuker, minder slecht voor de gemiddelde medemens en – toegegeven – voor het grootste deel hariger en gekker op muizen. Alleen hebben wij Zalm niet om ons tot een compromis te leiden. Geen hulp van de katten dus.

Dokter Google en zijn bijbaan

Ik vraag het aan dokter Google die in zijn vrije tijd bijklust als insectenverdelger Google.

Goed nieuws: ik kan eens in de 6 maanden mijn huis laten verlossen van spinnen (en naar ik aanneem ander ongedierte), zonder risico voor mijn katten. Dat klinkt mij als muziek in de oren. Uiteraard stel ik mijn vraag aan insectenverdelger Google zo rond 2 uur ’s nachts, dus ik neem me voor om de volgende dag even contact op te nemen met dit miraculeuze anti-spinnen-bedrijf.

De volgende ochtend, ben ik echter bezig met uitpakken, weggooien, schoonmaken en nadenken over kliko’s. De volgende middag nog steeds en de dag daarna ook nog. Ik blijf overal spinnen tegenkomen, maar voordat ik ze goed en wel kan bekijken, verstoppen ze zich achter de verwarming. onder de vloer en aan de andere kant van het raam. Wat overigens niet een erg goede verstopplek is, maar probeer dat maar aan een gemiddelde spin uit te leggen.

Niet in bed

In het begin schreeuw ik en ren ik weg. Als dat niet werkt, probeer ik ze op redelijke toon uit te leggen dat het huis nu van mij is en niet meer van hen. Maar ook dat werkt niet. Langzamerhand ga ik de harige monsters steeds meer negeren. Ze zijn nog niet opgedoken in mijn bed, op mijn bureau of in het toilet (OMG) en dat is allemaal goed nieuws.

Vanmorgen liep er eentje van gemiddelde grootte over mijn muur. Ik keek hem aan, hij keek mij aan, we wierpen elkaar een tolerante blik toe. Ik denk dat ik de spinnen nu kan verdragen. Ik denk dat ik insectenverdelger Google lekker in z’n eigen sop laat gaarkoken. We hebben een kabinet.

Eigen spinnen eerst ja!

Maar wel alleen met mijn eigen spinnen hoor. Eigen spinnen eerst enzo. Dus nu niet denken dat ik jouw spinnen opeens geen doodenge monsters meer vind. Maar mijn spinnen zijn chill, dat wilde ik even gezegd hebben.

About the author

Xaviera

Van hartje Utreg, naar Almere. Dat moet avonturen opleveren. Hier deel ik ze.

Leave a Comment

2 Comments

  • Kelderspinnen of trechterspinnen kunnen 7 jaar oud worden. Dat zijn echt monsters. Ja je overleeft het wel maar als je dat soort in je huis hebt dan krijg je af en toe echt confrontaties met ze. Soms zijn ze zo groot en zwaar dat je ze kan horen lopen. Je raadt het al: ik ben geen fan. Maar het verschilt echt per huis waar je woont.

    • Probeer je mij een hartaanval te geven?

      “Soms zijn ze zo groot en zwaar dat je ze kan horen lopen”

      WTF????? #helpme