Huis en haard

Bloemen moeten deaud en dat gaan ze ook AKA de housewarming

Written by Xaviera

Ik háát bloemen. Niet dat ik bloemen overigens haat. Maar ik háát het oprecht wanneer mensen mij bloemen cadeau doen. En aangezien ik inmiddels toe ben aan mijn enige echte housewarming, is het risico op die hatelijke bloemen nogal groot.

Maar waarom, vraag je je nu af. Hoe kun je zoiets moois en natuurlijks als bloemen haten? Nogmaals, het zijn niet de bloemen die ik haat. Zolang ze in een bos of een veld of in de tuin van een ander staan: yay bloemen. Maar als cadeau zijn ze evil incarnate.

Hier..!

“Hier heb je een half uur werk cadeau!” De gever kijkt meestal zelf ook niet al te geïnspireerd. Bloemen zijn het cadeau van de luie mens. Maar zeker niet áán de luie mens. Want eenmaal in je handen moet je er dingen mee.

Een vaas zoeken, dat irritante plastic eraf zien te krijgen, de kaart lezen en doen alsof het je wat interesseert en iets met schuin afsnijden. maar daar houdt het niet op. Wat volgt na al dat werk is het ware feest waarbij je moet toekijken hoe de bloemen in kwestie net zo ongelukkig zijn met hun lot als jij. Het duurt even voordat ze doorhebben dat ze feitelijk zijn vermoord. Maar eenmaal zover, dan gaan de koppies hangen en beginnen ze – zoals elk zichzelf respecterend lijk – ronduit te stinken.

Dood en dan nog werk

En dan moet je weer dingen. Want nu zijn ze dood. Hoe groter de bos, hoe groter het probleem. Hoe meer stekels, hoe akeliger het probleem (ga weg met je rozen). Zo goed en zo kwaad als het gaat, probeer je de bloemenlijkjes in je prullenbak te krijgen. heb je het geluk dat je je hand niet helemaal openhaalt, dan blijft er toch in elk geval het vieze water over waar de bloemenlijkjes in hebben gehangen. Al met al: bah!

Bloemen in huis zijn maar goed voor één ding: ze wijzen je op je eigen sterfelijkheid door op onbeleefde wijze binnen afzienbare tijd deaud neer te hangen.

Bacootje

Weg met bloemen dus. In huis dan he. Daarbuiten bloem je maar een eind weg. maar voor mijn housewarming moet ik die dingen niet. Doe maar een flesje sterk of misschien een plant. Wel eentje die tegen een stootje kan, want hoewel ik planten niet haat ben ik ambivalent over mijn gevoelens aangaande die groene dingen die je niet kunt aaien.

Het wordt een leuke housewarming.

About the author

Xaviera

Van hartje Utreg, naar Almere. Dat moet avonturen opleveren. Hier deel ik ze.

Leave a Comment